mandag 24. oktober 2016

Hva har jeg lært? Tegning

 Nå skal jeg skrive om noe av det vi har gjort av tegning så langt, med bilder og forklaringer

Det første vi begynte med var å lære om valør-skalaen før vi begynte på første oppgave. Vi tegnet valør-skalaen et par ganger før vi begynte med oppgaven

Første oppgave:
Den første oppgaven vi fikk var å tegne et halvt bilde. Ved å tegne et halvt bilde mener jeg at vi skulle finne et bilde vi hadde lyst til å tegne og tegningen skulle være i svart-hvitt. Så skulle vi klippe det i to og velge hvilken del av bilde vi skulle tegne og lime på andre delen av bilde senere. 
Dette er det bilde jeg valgte og jeg klippet bilde diagonalt fra øverst i venstre hjørnet til nederst i høyre hjørnet. Så begynte jeg å tegne 
Her er da mitt bilde, halve er tegnet og halve er et bilde. 
    Dette bilde tok med Ca. to timer å tegne. Jeg begynte å tegne lett med en 2B blyant og tegnet lette hårstrå og tegnet videre med 6B og til slutt med 9B.  Til slutt limet jeg på bilde så det hang sammen og da var jeg ferdig. 

Andre oppgave: 
Andre oppgave gikk ut på grunnformer. Det første vi begynte med var å skrive noen notater.
Her er en del av notatene jeg skrev. 
det andre vi gjorde var å tegne skisser av grunnformer og de så slik ut
Jeg tegnet ikke så mange fordi jeg følte at jeg ikke trengte det. 
Så skulle vi velge tre grunnformer å tegne. Jeg valgte en kule, kjegle og en kube. 
Så skulle vi tegne fire forskjellige forslag til hvordan vi ville at de skulle være oppsatt. 
 Her er de fire forskjellige forslagene jeg tegnet og her ser du at jeg har merket hvilken jeg hadde lyst til å bruke. 
Etter dette så satt jeg opp grunnformene sånn som på skissen og satt opp en lampe og fant ut hvor jeg ville at lyset skulle komme fra. 
Det øverste bilde av disse tre bildene er det bilde jeg tegnet. Siden jeg var ferdig før alle andre fikk jeg en ekstraoppgave og det var å tegne med kull. Igjen var jeg ferdig med den oppgaven og fikk tegne enda en grunnform med pastelfarger. 

Etter grunnformene tegnet jeg valør skalaen med penn og den så slik ut
Igjen så skulle jeg tegne grunnformer, men jeg skulle tegne med penn. Jeg laget en skisse av sånn jeg ville at det skulle se ut. 
Etter skissen så tegnet jeg den på ordentlig og den så slik ut
 Denne tegnet jeg uten å ha noe å se etter. 

Tredje Oppgave:
Persepsjon 
Her er noe av notatene jeg gjorde 
Her står det hva persepsjon er og fakta. 

Persepsjon betyr sanseoppfatning og at vi opplever verden rundt oss med de fem sansene våre. Den visuelle, den auditive, den taktile, den gustatoriske og den olfaktoriske. 

Dette er noe av det vi har hatt så langt, jeg tok med det jeg syntes var morsomt og det jeg var mest fornøyd med. 

mandag 17. oktober 2016

Periode 1

Første onsdag:
Første onsdag begynte jeg å lage en tallerken. Først så kjevlet jeg ut leire til den var ca 1 cm tykk,
 (leirgodsleire) også la jeg en tallerken over og skjæret rundt tallerken. Etter det la jeg et tørkle imellom tallerkenen og leira, og så formet jeg den etter tallerkenen. Etter jeg var fornøyd med slik den så ut, gikk jeg ut og fant noen blader og blomster til å legge på tallerkenen. Jeg valgte fire blader og en blomst og la det ut med blomsten i midten og bladene ovenfor hverandre.
Etter jeg hadde lagt på bladene og hadde det som jeg ville
så begynte jeg å legge på begitning, som man skal ta på våt leire.

Det første jeg gjorde når jeg skulle begynne å legge på begitning var å ta en svamp og ta på svart begitning over hele. Jeg tok et par lag med dette for å få den skikkelig svart. Etter det tok jeg så vidt litt blått på og tok det enkelte steder og samme gjorde jeg med lilla og litt hvit, og så tok jeg penselen og dyppet den i hvit begitning og gjorde sånn at den lagde små prikker på tallerken. Helt til slutt tok jeg av blomstene og bladene jeg hadde lagt på tidligere og la på begitning der blomstene og bladene hadde ligget hvitt.
og det var alt jeg rakk første onsdag

Andre onsdag:
Andre onsdag forsatte jeg med tallerkenen og skulle lage foten dens. Det første jeg gjorde var å finne ut hvor jeg ville ha foten under og laget riper under tallerkenen, så foten skulle sitte. Så rullet jeg ut en pølse med leire og penslet det jeg hadde ripet under tallerkenen med lim (vann og leirgodsleire) og så la jeg den pølsa jeg nettopp hadde laget oppå så satt jeg foten fast i tallerkenen.

Når jeg var fornøyd med hvordan foten så ut skulle jeg begynne å male på den og jeg gjorde akkurat det samme under som jeg gjorde oppå

 Imens tallerkenen sto å tørket prøvde jeg meg på dreiing. Det var egentlig kjempe vanskelig og det kom ikke stort ut av det. Grunnen til dette er vel at jeg syntes det var vanskelig å plassere leiren helt på midten, pluss at når jeg prøvde å gjøre den høyere så bare falt den sammen. 

Her er noen av redskapene jeg brukte pluss tallerkenen min - ferdig.


Etter jeg hadde prøvd meg på dreiing så begynte jeg med pølseteknikk og skulle lage en kopp. Dette har jeg prøvd en gang før så det var ikke så vanskelig for meg. Først så kjevlet jeg ut leire til ca 1 cm tykkelse og skjæret ut en rund form, og jeg rullet ca 1cm tykke pølser og la dem oppå hverandre og satte dem sammen så pent og så jevnt som mulig.

 Tredje onsdag:
Tredje onsdag skulle jeg begynne å legge på begitning på koppen og jeg valgte det samme designet som på tallerkenen.

Så begynte jeg å kjevle ut plater som skulle være 1cm tykke (stengodsleire) og kjevlet på et mønster og så skjæret jeg ut plater som var 15x15 cm og jeg lagde 6stk, og satt dem sammen ved å ripe opp sidene der de skulle sitte sammen og la på lim (vann og leire) og rullet en liten pølse og la den på innsiden og jevnet den ut slik at platene satt godt sammen. Så skjæret jeg av lokket så den hadde et lokk. Så la jeg på fuktig papir og puttet den i en plast pose til neste gang.

Fjerde onsdag:
Jeg begynte med å ta ut boksen av posen og jevnet den ut enda mer og gjorde den så fin jeg klarte.
 

I mål for opplæring har vi gjort:
1. forme gjenstander i forskjellige teknikker og kombinere disse
2. Bearbeide og dekorere produkter med ulik overflate- og dybdeteknikker
3. Velge og bruke materialer tilpasset ønsket produkt

1.  Læremål en har jeg brukt alle tingene jeg har laget, i både tallerkenen, koppen og boksen
2. Læremål to gjorde jeg med siste oppgave da vi skulle lage en boks.
3. Læremål tre har jeg brukt ved alle oppgavene, jeg har alltid måtte finne de materialene jeg trenger for å løse oppgaven. 

Jeg syntes keramikk kurset har vært kjempe gøy og lærerikt, det har vært morsomt å lage så mye forskjellig. Tallerkenen var det morsomste å lage og male, og jeg er kjempe fornøyd med alt sammen.